Chinese muur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chinese muur door Loes Diephuis, 2005

 

Gedurende de herinrichting en sanering van een terrein zijn er bouwschuttingen met vrolijk gekleurde Chinese tekens geplaatst. Ze zijn in opdracht van het stadsdeel gemaakt door kunstenaars Loes Diephuis en John Prop. In de volksmond zijn de schuttingen al bestempeld als de Chinese muur.

 

De Chinese tekst is een citaat. Vrij vertaald staat er : 'Ik was bij de Chinese Muur - van de Chinese Muur word ik gelukkig.'á

 

 

 

 

 

 

 


 

Loes Diephuis

 

Website

 

 

Loes Diephuis is officieel "beeldco÷rdinator tijdelijk elan in de buurt" in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Zij knapt dode en verwaarloosde hoekjes in ons stadsdeel op door daar tijdelijke kunst te plaatsen. Door het tijdelijke karakter kunnen de kosten laag gehouden worden en hoeft er geen moeizaam vergunningentraject doorlopen te worden.

(Internet, 3-4-2002)

 

Loes Diephuis is onze stadsdeelkunstenaar. Kunstenaar, voor twee jaar ambtenaar van de afdeling Ontwikkeling bij stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - een unieke constructie in Amsterdam.
Kortdurende kunstprojecten op locaties die wel een oppepper kunnen gebruiken. Een kale muur, een opgebroken straat, de flora en het water, Loes Diephuis gebruikt alles om mensen op straat even vrolijk te maken.Haar meest bekende project in 2004 was Polderlicht, lichtinstallaties in het Polderweggebied. Daarin trad Loes op als (mede-)organisator en co÷rdinator. Maar ze deelt ook veel kleinere kunstprikkels uit in ons stadsdeel, gewoon op straat, en alleen voor wie goed om zich heen kijkt.

 

Het bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft Stadsdeelkunstenaar Loes Diephuis ontslagen. Haar contract liep af, dus ja: 'Is niet meer...' is wat sterk uitgedrukt, maar toch, zo voelt het wel een beetje. Indertijd had Brussel geld geschonken aan Stadsdeel Oost om haar achterstandswijken uit het slop te kunnen trekken en nu is de poet op. Een deel van dat geld was bedoeld voor kunst en zodoende had het stadsdeel Loes aangenomen om de boel hier in Oost, en later in Oost/Watergraafsmeer op te vrolijken.

(Internet, 6-2-2006)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

hoek Wibautstraat / Grensstraat

 

Fotoĺs: maart 2006

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Oost