Klimmuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Klimmuur" Derde Oosterparkstraat, 2005

 

 

Sinds eind augustus 2005 lijkt het alsof er in de Derde Oosterparkstraat een "klimmuur" staat. Het kunstwerk is 13 meter hoog en 20 meter breed. Het bestaat uit nylon steigernet met daarop 1000 kunststof greepjes en is gemaakt door Loes Diephuis. Het kunstwerk is in opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten en het stadsdeel uitgevoerd, en blijft staan gedurende de renovatie van de woningen.

 

 

 


 

Loes Diephuis

 

Website

 

 

Loes Diephuis is officieel "beeldcoördinator tijdelijk elan in de buurt" in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Zij knapt dode en verwaarloosde hoekjes in ons stadsdeel op door daar tijdelijke kunst te plaatsen. Door het tijdelijke karakter kunnen de kosten laag gehouden worden en hoeft er geen moeizaam vergunningentraject doorlopen te worden.

(Internet, 3-4-2002)

 

Loes Diephuis is onze stadsdeelkunstenaar. Kunstenaar, voor twee jaar ambtenaar van de afdeling Ontwikkeling bij stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - een unieke constructie in Amsterdam.
Kortdurende kunstprojecten op locaties die wel een oppepper kunnen gebruiken. Een kale muur, een opgebroken straat, de flora en het water, Loes Diephuis gebruikt alles om mensen op straat even vrolijk te maken.Haar meest bekende project in 2004 was Polderlicht, lichtinstallaties in het Polderweggebied. Daarin trad Loes op als (mede-)organisator en coördinator. Maar ze deelt ook veel kleinere kunstprikkels uit in ons stadsdeel, gewoon op straat, en alleen voor wie goed om zich heen kijkt.

 

Het bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft Stadsdeelkunstenaar Loes Diephuis ontslagen. Haar contract liep af, dus ja: 'Is niet meer...' is wat sterk uitgedrukt, maar toch, zo voelt het wel een beetje. Indertijd had Brussel geld geschonken aan Stadsdeel Oost om haar achterstandswijken uit het slop te kunnen trekken en nu is de poet op. Een deel van dat geld was bedoeld voor kunst en zodoende had het stadsdeel Loes aangenomen om de boel hier in Oost, en later in Oost/Watergraafsmeer op te vrolijken.

(Internet, 6-2-2006)

 

 

 


 

3e Oosterparkstraat

 

Foto: februari 2006

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Oost