Eitje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eitje, om de lente te vieren door Loes Diephuis, 2005

 

 

 

Politie rukt uit voor groot paasei

 

Het grootste paasei van Amsterdam zorgde afgelopen week voor consternatie in Oost. De politie rukte uit toen een melding binnenkwam van vandalisme.á Een kunstwerk bij het Tropenmuseum zou beklad worden. Toen agenten ter plaatse waren, bleek alles op een misverstand te berusten. Het ging namelijk niet om vandalisme, maar om een kunstproject.á Een groot ei, dat in het kader van de lente door het stadsdeel was geplaatst, werd speciaal voor Pasen met stippen beschilderd. De agenten waren dus voor niets op komen draven.

 

(AT5, maart 2005)

 

 

 

 

ááááááááááááááááááááááááá

 

 

 

 


 

Loes Diephuis

 

Website

 

 

Loes Diephuis is officieel "beeldco÷rdinator tijdelijk elan in de buurt" in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Zij knapt dode en verwaarloosde hoekjes in ons stadsdeel op door daar tijdelijke kunst te plaatsen. Door het tijdelijke karakter kunnen de kosten laag gehouden worden en hoeft er geen moeizaam vergunningentraject doorlopen te worden.

(Internet, 3-4-2002)

 

Loes Diephuis is onze stadsdeelkunstenaar. Kunstenaar, voor twee jaar ambtenaar van de afdeling Ontwikkeling bij stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - een unieke constructie in Amsterdam.
Kortdurende kunstprojecten op locaties die wel een oppepper kunnen gebruiken. Een kale muur, een opgebroken straat, de flora en het water, Loes Diephuis gebruikt alles om mensen op straat even vrolijk te maken.Haar meest bekende project in 2004 was Polderlicht, lichtinstallaties in het Polderweggebied. Daarin trad Loes op als (mede-)organisator en co÷rdinator. Maar ze deelt ook veel kleinere kunstprikkels uit in ons stadsdeel, gewoon op straat, en alleen voor wie goed om zich heen kijkt.

 

Het bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft Stadsdeelkunstenaar Loes Diephuis ontslagen. Haar contract liep af, dus ja: 'Is niet meer...' is wat sterk uitgedrukt, maar toch, zo voelt het wel een beetje. Indertijd had Brussel geld geschonken aan Stadsdeel Oost om haar achterstandswijken uit het slop te kunnen trekken en nu is de poet op. Een deel van dat geld was bedoeld voor kunst en zodoende had het stadsdeel Loes aangenomen om de boel hier in Oost, en later in Oost/Watergraafsmeer op te vrolijken.

(Internet, 6-2-2006)

 

 

 

 

 

 

 


 

Linnaeusstraat

 

Fotoĺs: maart 2006

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Oost