Spam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spam door Loek Grootjans (1955, NL)

 

 


 

Utopia

 

Golfballetje slaan op kunst

Kunstenaars belichten minigolf op hun manier

 

KNOKKE-HEIST - Achttien hedendaagse kunstenaars kregen de opdracht een kunstwerk te ontwerpen waarin ze hun kijk op de golfwereld konden uitwerken. Verrassend element in de expositie, die de naam Utopia meekreeg, is dat op alle zestien gerealiseerde kunstwerken een golfballetje kan worden geslagen.

 

(Hedendaagse kunst met minigolf, 2008)

 

 


 

Afgeleid

 

De kunstenaars kregen de opdracht een baan te maken die ook daadwerkelijk bespeelbaar is, maar sommige van hen hebben er alles aan gedaan het de golfer zo moeilijk mogelijk te maken. De Bredase kunstenaar Loek Grootjans zette rond een simpele baan tientallen tekstbordjes. Probeer maar eens in een rechte lijn te slaan als je wordt afgeleid met spamteksten als ‘A few inches can make all the difference’ en ‘Man this stuff rocks’.

 

Grootjans: ‘Ons leven is erop gericht zo snel mogelijk je doel te bereiken, of het nu gaat om het halen van een rijbewijs of een diploma. Tegelijkertijd zie je dat we in onze beeldcultuur van allerlei kanten worden bestookt met boodschappen die ons afhouden van dat doel.’ De teksten komen allemaal uit Grootjans’ mailbox; hij bewaart en rubriceert spam die hij krijgt. ‘Een tijdje geleden werd het minder, bleek mijn provider een nieuw spamfilter te hebben. Ik heb gezegd dat ze dat moesten verwijderen, ik wil alles ontvangen. Over tien jaar heb ik een uniek archief.’

 

(citaten uit de Volkskrant, 25 maart 2008)

 

 

 

 

 

 

 


 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

 

Startpagina Utopia / Dystopia 2008