Van papier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z.t. door Rob Schreefel, 1994

 

 

Papierfabriek

 

In 1728 werd de oliemolen ‘De Eendragt’ in Wormer verkocht en omgebouwd tot een papiermolen. Dat was het prille begin van wat later zou uitgroeien tot de pakpapierfabriek Van Gelder Zonen. De fabriek was een belangrijke werkgever in Wormer. Na veel voorspoed en uitbreiding ging het vanaf 1970 mis en in 1981 werd het faillissement uitgesproken.

 

 

 

 

 

De poort gekroond met het ‘hoedje van papier’ ofwel papieren bootje is een herinnering aan de papierfabriek van weleer.

 

Het kunstwerk benadrukt “de relatie met de papierindustrie langs de Zaanoever en het water als levensader en onderdeel van de natuurlijke rijkdom van de Zaanstreek.”

 

 

 

 

 

 


 

Rob Schreefel (1953)

 

 Wikipedia

 

“Ik probeer beelden te maken, ogenschijnlijk spelenderwijs, alsof ze zomaar ontstaan zijn,  waarbij de fysieke beleving net zo centraal staat als het optische resultaat.”

 

Schreefel werkt ook als docent: ““Naast mijn werk als beeldhouwer is het voor mij uitdagend om mijn kennis van techniek en vorm over te brengen aan anderen. Ik wil ze stimuleren hun weg te zoeken in de diversiteit van het beeldhouwen. Het verbaast me soms hoeveel verloren of onontdekt talent in sommige mensen schuilt. Des te interessanter is het voor mij om mensen enthousiast te maken en dat talent te exploiteren.”

 

 

 

 

 

 

 


 

De Gouden Leeuw / De Geele Klok, Wormer

 

Foto’s: oktober 2014

 

 

Startpagina