Dansend paar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansend paar van Herman Lamers, 2005

 

 

Jeugdland

 

Tussen Noorderbegraafplaats, Noordhollandsch Kanaal, de ringweg A10 en de G.J. Scheurleerweg schoten de nieuwbouwhuizen als paddestoelen uit de grond. Met de voltooiing van Jeugdland Noord - eind 1998 – heeft Noord er 358 woningen bij gekregen.

 

 

Menselijk geluk

 

Nieuwsbericht Stadsdeel Amsterdam-Noord. mei 2005:

 

Donderdag 26 mei 2005 onthult Rob Post, de wethouder Kunst en Cultuur, het kunstwerk ‘Dansend paar’ van Herman Lamers in Jeugdland. Het kunstwerk staat symbool voor het menselijk geluk, saamhorigheid en liefde. Het beeld is op een draaiende sokkel in het water geplaatst waardoor de suggestie ontstaat dat het echt leeft. De bewoners van de wijk zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van het kunstwerk.

 

Het figuratieve kunstwerk dient als toegangspoort naar de wijk. Jeugdland is een relatief nieuwe woonwijk waar veel jonge gezinnen wonen. De kunstenaar heeft de kenmerken van de wijk, zoals beweging en samenleven, in het beeld tot uitdrukking gebracht. De bedoeling van de kunstenaar is om de bewoners te prikkelen en te verwelkomen als zij de wijk ingaan. De bewonerscommissie van Jeugdland is zeer actief betrokken geweest bij het selecteren van een kunstenaar. Ook bij de uiteindelijke keuze voor het kunstwerk hebben zij een belangrijke stem gehad.

 

 

 

 

 

 

 


 

Herman Lamers (1954)

www.hermanlamers.nl                       Wikipedia

 

 

 


 

G.J. Scheurleerweg, op een transformatorhuisje

oostelijk van het Noordhollandsch kanaal vlakbij de ringweg A 10

 

 

Foto’s: april 2006

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Noord