Kropjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongen en meisje door Hildo Krop, rond 1929

 

Het beeld is een bronzen afgietsel van een werk in klei afkomstig uit het atelier van Krop. Het bronzen beeld werd in 1949 bovenaan de trap van het Stedelijk Museum tentoongesteld op de plek van ‘het schilderij van de week’, ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Krop.

 

In 1914 trouwde Hildo Krop met Willemina Frederika Sleef, met wie hij een dochter en een zoon kreeg. Behalve hun kinderen Heleen en Johan (of Helen en John), die voorspoedig opgroeiden, overleed hun tweede kind Hein al heel jong. Zijn beide andere kinderen zou hij vaak beeldhouwen.

 

 

 

 

 


 

Kunst in het Siegerpark

 

Het park ligt aan de rand van Slotervaart, ingeklemd tussen de A4 en de Sloterweg. De entree ligt aan de Sloterweg. Behalve natuurpark is het Siegerpark een park met een beeldentuin van niveau. De kunstwerken, alle van bekende twintigste-eeuwse kunstenaars zijn in 1998 in bruikleen gegeven door het Stedelijk Museum en geplaatst in samenwerking met het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Ze zijn zo geplaatst dat ze niet domineren maar zich voegen naar de omringende natuur.

 

Het stadsdeel heeft middels een contract ingestemd met het “als een goed huisvader bestieren” van de kunstwerken. Dit betekent onder meer dat de kosten voor onderhoud voor rekening van het stadsdeel zijn. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst draagt zorg voor een regelmatig toezicht op de beelden.

 

 

 

                  

                  

 

 

 

 

                                

 

 

 

 

 


 

Hildebrand Lucien Krop (1884-1970)

 

Info Hildo Krop

 

 

 

 

 

 

 


 

Siegerpark

 

Foto’s: maart 2008 en april 2011

 

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Slotervaart

 

Buitenbeeldinbeeld: Hildo Krop