Black waves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black waves door Lon Pennock, 1993

 

 

 

 

 

 

Zwarte golven

 

De gemeente was van het ontwerp zeer gecharmeerd. Een zegsman: “Op de maquette leek het bijzonder mooi. Maar eenmaal geplaatst was het veel groter dan men had ingeschat.” Het was geplaatst aan de Louis Armstronglaan. Het cortonstaal ging, dat is een eigenschap, snel roesten het werd onder de graffiti gespoten. De buurtbewoners werden niet vrolijk van het bekladde en roestende beeld. “Het dient eigenlijk alleen nog als voetbal-object, maar als je er met een bal tegenaan schiet, maakt dat veel lawaai.” Het beeld is in 1997 verplaatst naar het Kasterleepark waar het beter tot zijn recht komt.

 

 

 

 

 

 

 


 

Lon Pennock (1945)

 

Voor Lon Pennock dient beeldhouwkunst direct te zijn, simpel, aanraakbaar en zonder sokkel. Ze moet teruggebracht worden tot de grootst mogelijke eenvoud. Sculptuur moet ervaringen opwekken, sculptuur kan werken als landmark, als signaal of als grens. Een sculptuur, hoe groot of klein ook, kan de kijker ontroeren door het spel van evenwicht en soberheid.

 

Een uitspraak: “Mijn beelden gaan over de beeldhouwkunst. Het werk dat ik maak is geen medium van persoonlijke expressie en evenmin uitdrukking van politieke idealen.”

 

www.lonpennock.nl

 

Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kasterleepark,  Amsterdam Slotervaart

 

Foto’s:  april 2011

 

 

Startpagina

 

Buitenbeelden in Amsterdam Slotervaart