Familie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familie door Paul de Reus, 2008

 

 

Onthulling beeld ‘Familie’ in Theo van Goghpark

 

Persbericht

20 juni 2008

 

Op woensdag 25 juni 2008 om 15.00 uur onthult stadsdeelwethouder van kunst en cultuur Dennis Straat een nieuw en opvallend kunstwerk met de naam 'Familie' in het Theo van Goghpark op IJburg. Het beeld met de titel 'Familie' is van kunstenaar Paul de Reus.

Het beeld Familie is een kleurrijk geschilderd beeld van twee ouders liggend in het gras met hun benen gestrekt naar de hemel. Op hun voeten staan twee kleine kinderen. Het klassieke thema familie is eigentijds uitgewerkt en past goed in dit park, waar gezinnen en mensen komen om te wandelen, te luieren, elkaar te ontmoeten en te spelen. IJburgers zullen in het beeld een moment van herkenning beleven als ze het kunstwerk van de vrolijke familie zien die plezier beleeft in het gras.

 

Het beeld is geplaatst aan de westkant van het Theo van Goghpark. Het is gemaakt van brons en gevuld met beton. Dit is het eerste kunstwerk in Nederland dat op deze wijze gemaakt is. Het beeld weegt 1700 kilo en is 2.50 meter hoog en 3.50 meter breed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouders dragen hun kinderen meestal op handen. Het nageslacht zal verder komen in het leven, staande op hun schouders. Een veilige jeugd laat hen met beide benen op de grond staan.

 

Maar deze nieuwe generatie, laat De Reus zien, wordt niet op handen gedragen, noch staan ze met de voeten op de schouders of op de grond.

 

                           

 

 


 

Paul de Reus (1963)

 

Paul de Reus woont in Amsterdam en heeft de Minerva Academie in Groningen en de Jan van Eyck Academie in Maastricht voltooid. Sinds 1993 werkt hij als zelfstandig kunstenaar.

 

pauldereus.nl

 

De Reus: “Mijn werk gaat over mensen, over hoe het is om mens te zijn.”

 

 

 

 

 

 


 

Theo van Goghpark, IJburg Amsterdam

 

Foto’s: juli 2008

 

 

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Startpagina buitenbeeldverhaal Amsterdam: Zeeburg